Categorías
En Clau d'Art

Què és aprendre En Clau d’Art ?

Alicia Arnau Aparicio

Des d’una concepció pedagògico-investigadora, i des de la convicció que l’escola pot incidir en la vida de la ciutadania gràcies a la infància fent-la més agradable, més interessant i sobretot més bella, he tractat de construir i dur a terme un sistema orgànic que permet viure la vida escolar (que és en un percentatge molt elevat i essencial per l’alumnat d’educació infantil) des de totes les perspectives que li corresponen des d’una manera creativa. Per a això res millor que l’educació en i a través de les arts i la creativitat.

Contemplar amb tots els sentits la bellesa i totes les estètiques possibles.

 Les arts enteses com a element contenidor i possibilitador de creativitat i pensament crític. I al costat d’aquests dos pilars fonamentals un tercer, l’aprenentatge col·laboratiu. No solament serveix que els xiquets i les xiquetes siguen capaços d’ordenar els seus pensaments, plantejar-se preguntes, escoltar atentament els companys i altres persones, saber expressar-se en diferents llenguatges sinó també saber qüestionar-se el món que els envolta.

Cantar i ballar l’art de totes les èpoques

El macro sistema que propose no consisteix en una activitat o acció concreta sinó en entendre la vida a l’aula -que anomene ubiqua- com a veritable experiència viscuda en Clau d’Art . A través de la vida quotidiana i al costat dels fets extraordinaris, que fem que passen, l’alumnat construeixen la seua identitat partint de la seua història personal-familiar, la seua experiència i portant-la a la comunitat on viuen.

Gaudint de vore tot el que fem a la sala d’exposicions i fent-la nostra per a seguir aprenent

Per això, des de plantejaments neurocientífics, pedagògics, etnomusicològics, eco-socials i culturals aquest procediment permet als més menuts connectar- se amb si mateixos i amb la realitat física, social i cultural en què es desenvolupen mentre s’aprenen i es construeixen com a persones, com a ciutadans i membres d’una societat a la qual també poden aportar la seva visió de les coses.

Observació directa de les obres d’art
Cantar junts per celebrar la vida.
Experiències sensorials en la sala
Observació directa de l’acció dels/les artistes
Exposicions d’art i creativitat infantil

I tot això junt a la col·LABoració amb el Festival Internacional SOXXI ens ha dut a viure moltes altres experiències on la música contemporània ha sigut l’art conductor. Hem interpretat, composat i aprés mitjançant moltes peces musicals, en companyia de persones de diferents edats i capacitats arribant a realitzar grans concerts junt a grans intérprets, compositors i compositores d’arreu del món.

Voleu vore-ho?

Podreu vore-ho i escoltar-ho. Passeu! Passeu!

https://www.youtube.com/watch?v=4GhfZ97OskE

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TRANSLATE