Direcció Festival SOXXI

festival soxxi - Alicia Arnau Canals

Alicia Arnau-Aparicio  

Mestra especialista en Educació Infantil i Musical. Diploma de formació superior en Ciències de la Música i Humanitats (UAM, 2001). Llicenciada  en Història  i Ciències de la Música (UAM, 2004). Diploma d’estudis avançats en Comunicació audiovisual, documentació i història de l’art (UPV, 2011). 

Doctora en Música per la Universitat Politècnica de València, 2016.

Des de 2001 desenvolupa projectes pedagògic-artístics al costat de l’alumnat d’infantil del CEIP Vicente Rius Guillemes de Canals (València). Connecta interdisciplinàriament a l’alumnat amb persones, artistes i les arts amb la intenció d’ajudar-los a ser agents culturals de primer ordre. Les propostes desenvolupades formen part de l’historial del seu programa En Clau d’Art

Implementa i desenvolupa el projecte d’art infantil Viure la Mirada al costat de Juan Fernández Cursach i el seu grup d’investigació realitzant exposicions a diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. Col·labora amb diferents grups de recerca en arts, educació i creativitat com són Sinergies Lab (IVAM València), València Music Art Magnets i Createctura.

Ha dissenyat i realitzat projectes artístic-educatius per a diferents institucions i iniciatives: IVAM (IVAM 1989-2019.30 Aniversari), el Palau de la Música de València, 2018 (Menut Palau: Per la flor de lliri blau), Festivals Internacionals de música contemporània com SOXXI 2016-2020  i ENSEMS, València 2019. Aquestes experiències han estat publicades en congressos, articles i monogràfics especialitzats en educació i creativitat.

És directora dels projectes pedagògico-artístics del Festival Internacional SoXXI per a la difusió de la cultura i les arts contemporànies des de 2011 on la participació de la infància com a creadora i intèrpret de les seues produccions és un eix fonamental. És directora tècnica del Festival Àgora Actual Percussió, de l’European Meeting of Contemporay Percussion i membre de Consell Editorial de Graó Edicions, Barcelona.

Joan Soriano

Percussionista i artista interdisciplinar desenvolupa el seu treball des d’una perspectiva múltiple.

Intèrpret, docent, investigador i gestor de projectes diversos en l’àmbit de la música actual per a percussió.

Realitza estudis superiors al centre Neopercusión de Madrid. Finalitza els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb la màxima qualificació i obté el Premi d’Honor de Fi de Carrera.

Amb Juanjo Guillem, realitza tres cursos de postgrau en interpretació a la Universitat d’Alcalá de Henares.

Diplomat en Magisteri a l’especialitat d’Educació Musical per la Universitat de València. Realitza diferents cursos de formació en Pedagogia Orff, Kodaly, Willems i Dalcroze a l’Institut Llongueres de Barcelona, ​​obté el Diploma de Formació Superior en Ciències de la Música i Humanitats a la Universitat Autònoma de Madrid, Llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Música Contemporània per la Universitat Politècnica de València. Obté el doctorat dins del programa de Producció Artística de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, amb la màxima qualificació i menció Cum Laude.

Ha col·laborat amb els principals orquestres i grups de cambra de país, realitzant diferents enregistraments per R.N.E. i participant com a solista en diferents agrupacions i certàmens. Com a Percussionista del duet de percussió i clarinet Ap-Art Duet, realitza una important difusió del repertori per a la formació, participant en diferents festivals nacionals i internacionals, obtenint diversos guardons i premis en concursos i realitzant un treball discogràfic titulat «Aranea» amb peces originals per al duet del repertori actual.

Ha estat professor als conservatoris professionals de la Vall d’Uixó, Torrent, València, Oliva, Conservatori Superior d’Alacant i Conservatori Superior de les Illes Balears. Codirector del centre de Percussió València Percussió Academy del 2010 al 2020.

Actualment és professor al Conservatori Professional de Carcaixent, membre de l’Ensemble Projecte SoXXI, Director Artístic del Festival SoXXI per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies, Director Acadèmic del Festival Àgora Actual Percussió i de l’European Meeting of Contemporary Percussion i professor de la Escola Superior de Música d´Extremadura, Musikex.

Joan Soriano Toca amb instruments Nova Percusió i PBP Mallets.

TRANSLATE