Categorías
En Clau d'Art

100 Xenakis100

11 de juny de 2022. Els solistes de Projecte SOXXI acosten la música del gran Iannis Xenakis al públic de Canals. Ho fan al l’aire lliure, a l’avinguda Vicente Ferri, en un concert d’escolta itinerant. 5 peces interpretades en diferents punts de l’avinguda que van ser gaudits per totes les persones que s’hi trobaven al carrer.

Aqueta música va ser especialment apreciada pel públic més menut. Aquell que és capaç de meravellar-se del que és novedós, complicat, senzill, bàsic, diferent… autèntic.

La música era potent, forta, s’escoltava des de tota la longitud de l’avinguda Els adults preferien escoltar des de més lluny, asseguts als bancs o als bars de la zona però les persones més sabudes van preferir un altre lloc…

Allí estaven, a primera fila, sense perdre l’ull ni l’oïda, parlant el que ocorria, descrivint el que els semblava… pensant. Un grapat de canalins i canalines menudes afortunats d’haver-ho presenciat. Segurament els va pillar allí i altres van tindre sort que les seus progenitors els portaren a presenciar-ho. Cultura, art i tradició musical del segle XXI a peu de carrer.

Aquesta ha sigut l’acció d’En Clau d’Art: Acostar els xiquets i les xiquetes experiències culturals i sensorials de qualitat i interés contemporani. Experiències que són aprenentatges no formals que cotribueixen al desenvolupament harmònic i el creixement en tots els aspectes de la seua personalitat com a individu i com a ser social.

  • L’oportunitat ha estat servida. Quants pares i mares l’han aprofitat? Quants adults s’han volgut donar aquest bany de so que té tants beneficis per a la salut humana?
  • Les fotografies són la radiografia d’un fet que des d’En Clau d’Art rehivindiquem constant e incansablement. La necessitat de les accions artístiques en la vida quotidiana. L’educació formal i informal mitjançant experiències creatives i a través de l’art.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TRANSLATE