Xavi Sanchis

Naix a Alzira on comença els seus estudis de Percussió a l’Escola d’Educands de la Societat Musical d’Alzira amb el professor José Morató Tarazona. Continua els seus estudis al Conservatori Professional de Música Mestre Vert de Carcaixent, amb el professor Ángel García Llácer. Així mateix, emprèn els estudis superiors al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València amb Manuel Tomás i Manel Ramada, Conservatori Superior de Navarra amb el professor Salvador Tarazona i Musikex, Escola superior d’Extremadura amb els professors Joan Soriano, Nuno Aroso i Josep Furio. A més, realitza estudis de perfeccionament en el centre d’estudis superiors de Neopercusión amb els professors Juanjo Guillem, Juanjo Rubio, Raul Benavent, Esau Borreda, Rafa Galvez, Enrique Llopis, Rafa Mas, Francisco Diaz, Jeffery Prentice, Philippe Spiecer i Sisco Aparici. 

Ha col·laborat amb diverses orquestres professionals coma ara l’Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra Simfònica de Badajoz, Orquestra Simfònica d’Extremadura, Orquestra Simfònica ciutat de Granada, Orquestra del Principat d’Astúries, Orquestra del Mediterrani, Orquestra Simfònica de València i Orquestra de Cordova. Actualment és solista de percussió de la European Simfònica Orquestra. 

Com a solista ha actuat amb la banda i orquestra de la Societat Musical d’Alzira i amb la banda Unió Protectora Musical de Vallada, entre altres. 

En el camp de la direcció, ha dirigit el conjunt instrumental d’adults de la Societat Musical d’Alzira, la Banda Juvenil de la Unió Protectora Musical de Vallada i actualment dirigeix la banda juvenil de L ́Artística de Carlet i la Banda de la Societat musical de Tous. 

En el camp de la docència, és professor de Percussió a les Escoles de Música de la Societat Musical d’Alzira, l ́Artística de Carlet de la és director, treball que compagina amb la seua labor com a solista de percussió. 

Es membre fundador de Pan-ku Grup de Percussió.

TRANSLATE