Trio Brouwer

B3

Trio Brouwer

Integrat per Jenny Guerra (violí), Elena Solanes (cello) i Carlos Apellániz (piano), pren el seu nom en homenatge i reconeixement al compositor, guitarrista i director cubà de prestigi internacional Leo Brouwer. L’estreta relació del trio amb el mestre s’ha plasmat en nombroses col·laboracions, entre les quals cal destacar la dedicatòria de les obres Quadres d’una altra exposició i El Oráculo de Ifá.

El B3: és una formació especialitzada en la música actual. Gaudeix d’una excel·lent reputació internacional avalada per les seves interpretacions a importants sales i festivals d’Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. La crítica ha destacat la seva bellesa de so, els virtuosismes individuals, l’empaste clar i equilibrat i un sentit rítmic molt flexible.

El treball amb els compositors és un pilar fonamental a la filosofia del B3:. D’aquesta interacció són fruit les més de 40 obres dedicades al trio, a més de les nombroses estrenes absolutes que ha realitzat. Cal destacar el seu compromís amb la difusió de les creacions de joves compositors i el suport formatiu que els ofereix com a grup resident d’Acadèmies Internacionals.

De les últimes temporades de concerts a Espanya cal destacar les seves actuacions al Palau de la Música de València, Gran Teatre de Còrdova, Palau d’Altea, Residència d’Estudiants (Madrid), Fundació Juan March (Madrid), Fundació Oteiza (Alzuza, Navarra ), Festival BBK Músiques Actuals (Bilbao), Festival “Ensems” (València), Festival Nous Sons (Barcelona), La Quinzena Musical de Donosti (Sant Sebastià), Festival Internacional de Música Contemporània “Mostra Sonora de Sueca” (València), Festival COMA (Madrid), Festival “Avui música” (Barcelona), Festival Internacional de La Manxa, Jornades de Música Contemporània de Segòvia, Jornades de Música Contemporània de Còrdova, IV Trobada Nacional de Creació i Investigació Musical (Ciudad Real) i II Trobada “Música, Temps, Raó” (Elx).

Les seves gires internacionals inclouen actuacions al Concert Homenatge a Leo Brouwer (L’Havana, Cuba), Festival Internacional A tempo (Caracas, Veneçuela), Centre Cultural E. Alemán Sucre (València, Veneçuela), Festival Internacional Trobades (Buenos Aires, Argentina) , Centre Català de Rosario (Rosario, Argentina), Sala Blas Galindo (Mèxic DF) i al Centre d’Estudis Musicals Internacionals Le Mesnil des Arts (França).

La seva discografia se centra en el registre de compositors llatinoamericans i espanyols, segell d’identitat de la formació. El B3: ha gravat Benet Casablancas Piano Trios | Naxos, Pictures at another exhibition | Fundació Autor SGAE, The beautiful Cuban woman | Rycy Productions Inc. Burbank-Califòrnia, i ha col·laborat als CDs Les ombres divines | Verso, Old Havana – Vol 2 | Rycy Productions Inc., Estrenas a Concert-Chamber Music Vol 4 | Rycy Productions Inc., i Irremeiablement Buenos Aires de Claudia Montero.

En la seva línia d’acció més recent, amb motiu del 15è Aniversari, aposta per la interacció multidisciplinar (live painting, dansa, teatre etc.) i promou la recerca en l’ús de les noves tecnologies aplicades a la música (electrònica, vídeo, sensors, sistemes d’il·luminació, etc.) a partir de la creació de produccions pròpies. El 2017 va realitzar 12 estrenes de compositors de la Xina, els Estats Units, Suècia, Espanya, Mèxic i Puerto Rico. El 2018 ha estat seleccionat per actuar a Classical Next, la fira de música clàssica més important d’Europa, que se celebrarà a Rotterdam i presenta el present projecte discogràfic 15B3:

TRANSLATE