Teo Aparicio

Naix a Énguera l’any 1.967. Va estudiar saxofon amb M.Vidal, F.Moral, G.Castellano, M.Miján i J.M. Londeix. Estudia a més, contrabaix, piano, harmonia, contrapunt i fugida, composició i direcció d’orquestra aconseguint dos premis d’honor al final dels seus estudis als conservatoris superior de València i Girona. Àmplia els seus estudis amb B. Adam, Carl Schahter, Bruno Membrey, i Luis Blanes és la persona que més va influenciar la seva carrera musical.

 

Ha estat director titular de les bandes d’Enguera, Fte. La Figuera, Castelló de la Ribera, Quart de Poblet, Alaquàs i la Primitiva Setabense de Xàtiva, i director convidat de nombrosos conjunts instrumentals (Banda Primitiva de Llíria, Orquestra de L´Ampurda, Orquestra Simfònica d´Albacete, Banda Municipal de Palma de Mallorca, Unió Musical de Monserrat , Sta. Maria da Feira i ARMAB a Portugal, Banda Municipal d’Alacant, Banda Nacional de l’Havana, Banda Nacional de Sant Josep de Costa Rica, Banda “L’Artística de Bunyol”, Banda Municipal de València, Banda Municipal de la Corunya, Banda Simfònica de Nariño (Colòmbia), banda del ministeri de defensa a Moscou i la banda simfònica d’Amagasaki-Osaka (Japó) Per a les temporades 2007 a 2009 ha estat director titular de la Banda de la F.S.M.C.V.

 

És autor de més d’un centenar d’obres per a diferents grups instrumentals. La seva música ha estat interpretada a Àustria, Alemanya, França, Portugal, Japó, Estats Units, Suïssa, Bèlgica, Costa Rica, etc. Solistes de talla internacional com el saxofonista Manuel Miján, el trombonista Armin Rosín, el quartet “Adolphe sax”, el trompetista Thomas Scheibe i el valencià Raúl Junquera, el trompista Abel Pereira, el tubista Vicent López i prestigiosos conjunts instrumentals com el quartet sax”, “Swiss Army Band”, “Mannheim’s Music Schole Symphonic Band”, “Madrid Brass Band”, “Rundfunk Blasorchester-Leipzig”, Ensemble “Mare Nostrum”, Banda Municipal de València, Banda Simfònica de la Societat Musical “ L’Artística” de Bunyol i la Banda dels “Royal Guides” de Bèlgica i la Banda Militar Reial “Johan Willem Friso” d’Holanda han estrenat la seva música.

Les seves obres han estat incloses en nombrosos certàmens nacionals i internacionals com l’Internacional de València, el W.M.C a Holanda, Le Havre (França), Fliscorn d’Or a Itàlia o el celebrat a Lichtensteig. La seva música està recollida a més de 20 CD i editada per Ed.Piles, Albadoc, Tot per l´aire, l’editorial belga Beriato i l’americana Hal Leonard. És membre de COSICOVA i de la WASBE.

Ha treballat com a professor de direcció i composició a diferents Universitats i escoles de Costa Rica, Colòmbia, Portugal, Bèlgica i Espanya.

Ha estat reconegut amb premis nacionals i internacionals destacant el Premi Euterpe a la millor creació per a banda del 2012.

Actualment compagina la composició amb docència i la direcció del conjunt professional VALÈNCIA PROWinds. Des del gener del 2023 és director titular de la banda simfònica i de l’orquestra de la S.M. d’Alzira.

TRANSLATE