Stefano Scarani

Mitjans electrònics.

Doctor en Música per la Universitat Politècnica de València, Els seus principals mestres han estat Franco Donatoni, Riccardo Sinigaglia, Alessandro Melchiorre i Alvise Vidolin.

Membre col·laborador de AGON acústica informàtica música des de 1996 i de AMEE Associació de Música Electroacústica d’Espanya, el 1993 funda el projecte Tangatamanu amb Alberto Morelli, dedicat a la composició i projectes de música per a instal·lacions audiovisuals i ambients interactius, treballant especialment amb Studio Azzurro i Peter Greenaway.

Actiu en l’execució d’obres electroacústiques en concerts, teatre i instal·lacions multimedials interactives, ha realitzat nombroses obres de videomúsica i instal·lacions interactives amb Julia Chiner. És professor de Composició Electroacústica i Composició amb mitjans audiovisuals al Centre Superior de Música del País Basc Musikene (Espanya). És professor col·laborador extern en el Màster Universitari en Música MUM-Mevic a la Universitat Politècnica de València (Espanya) i professor extern en el curs de grau AFAM Musica per l’immagine a la Civica Scuola di Musica «C. Abbado «de Milà (Itàlia). Ha estat professor de Sound Design a la Facultat de Design a la Università Politecnica di Milano (Itàlia) i Professor extern de Composizione per ambienti multimediali al Conservatori «G. Verdi «de Como (Itàlia).

Col·labora com a compositor i sound design en esdeveniments internacionals amb altres autors com Peter Greenaway, Robert Wilson, Luca Francesconi, Víctor Esquinçat, Moni Ovadia, Roberto Camino, Peter Bottazzi, Michele Tadini.

Des del 2011 és comissari, amb Julia Chiner, de Synchresis, selecció internacional d’obres de videomúsica dins el marc del Festival Internacional d’Art Sonor i Música Electroacústica «Punt de trobada» organitzat per AMEE.

TRANSLATE