Projecte SOXXI 2023

Conformat per destacats percussionistes, units pel seu interès per la creació, la interpretació i la difusió de la música contemporània per a la percussió.

Amb una trajectòria de 13 anys i sent l’ensemble resident del Festival Internacional SoXXI, ha participat en diferents festivals i projectes amb una activitat artística variada que abasta diferents àmbits de la música per a percussió, centrant la seva atenció en la gran literatura del repertori actual internacional del S. XX i XXI. 

 

Ha realitzat monogràfics dedicats a Steve Reich, Jesús Torres, Iannis Xenakis, José Manuel López, Maki Ishii, Louis Aguirre, Gerard Grisey i ha realitzat estrenes absolutes de compositors com Sergio Blardony, Llorenç Barber, Montserrat Palacios, Javier Martínez, Jorge Sastre, Louis Aguirre , Stefano Scarani i Esther Pérez.

Els diferents projectes compromesos amb l’art actual i la necessitat de la fusió de les arts han portat la formació a treballar i col·laborar amb solistes internacionals com ara Jean Geoffroy, Cristian Dierstein, Philippe Spiesser, Pere Carneiro, Juanjo Guillém, Nuno Aroso o Miquel Bernat , entre altres.

Projecte SoXXI ha col·laborat amb formacions diverses com les companyies de dansa Dansa-Dum, l’Aula de Dansa Contemporània del CSMV, el Grup Vocal Musicant, el Cor Ciutat de Xàtiva, JONDE, Neopercussió, o SAFA Ensamble de Percussions de Mèxic.

Realitza una important tasca pedagògica de divulgació i difusió de la música i les arts actuals a través del disseny i presentació de diferents projectes col·laboratius interdisciplinaris, intercentres, intereetapes i inclusius juntament amb el projecte Enclau d’Art.

Projecte SoXXI ha participat en diferents festivals com el Festival Konect@rte de Madrid, Festival d’Estiu de Montesa, Setmana Internacional de Música de Cambra Montserrat, Festival Asonancias de Alicante, Concerts a Mitja Nit de Xàtiva, Festival Internacional “Àgora Actual Percussió” de Xàbia, Festival Jove de Badajoz, estrena a Madrid de la Inuik Suite de JL Adams, juntament amb la JONDE i Neopercussió al Centre d’art Reina Sofía, Marató Cage12 del Centre Galileu de Madrid, Dia de la Música de l’Auditori Nacional de Música, Cicle de Música Actual del Museu Vostell-Malpartida per al CNDM, Festival d’Estiu de Plasència, Festival After Cage de Pamplona, Cicle de Cambra de l’OEX, Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida i Festival Internacional ENSEMS de València.

Actualment, Projecte SoXXI prepara el que serà el seu primer treball discogràfic amb l’enregistrament de diferents peces per a percussió del compositor cubà, resident a Dinamarca, Louis Aguirre. Un treball que inclourà diferents sextets de percussió del compositor i peces de nova creació destinades i dedicades a Projecte SoXXI.

 

Aquest grup està conformat per: Borja Donet, Andreu Queralt, Miquel Àngel Reial, Sergi Dauder, Josep Furió i Joan Soriano.

TRANSLATE