Orquestra de la societat musical d’Alzira

L’orquestra de la Societat Musical d’Alzira va néixer el 1974 com a complement de formació necessari per a l’ensenyament dels instruments de corda que es començava a implantar a l’època.

Des dels seus inicis, l’orquestra ha estat formada pels estudiants dels diferents instruments de corda a més dels, cada cop més, professionals d’aquestes especialitats que, un cop finalitzats els estudis a l’entitat, continuen vinculats a aquesta, i són integrants actius i participant en gran part de les activitats que s’organitzen.

El repertori de l’orquestra abraça pràcticament tot el ventall de la música clàssica, encara que, històricament, el treball s’ha centrat més en l’època barroca i clàssica, principalment perquè s’adapta més a la formació habitual, que és la de cambra de corda. Puntualment i segons les necessitats del repertori, la formació instrumental es completa amb instruments de vent i/o percussió.

Al llarg dels anys, l’orquestra de la SMA ha realitzat concerts a moltes ciutats de la nostra Comunitat, destacant els realitzats a Enguera, Finestrat, Xàbia, Santa Pola, Xàtiva, Jarafuel, València, Llíria, Guadassuar. També participa a les campanyes organitzades per la Conselleria i per la Diputació de València dins la campanya del SARC. A més, destaca el paper pedagògic que exerceix a la nostra ciutat, fent nombrosos concerts didàctics dirigits als centres d’educació primària.

L’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira ha tingut com a directors Francisco Hernández Guirado, Ramon Herrero i Ángel Crespo García que ha estat al capdavant d’aquesta al voltant de 20 anys.

 

El 2015 es va fer càrrec de l’orquestra Josep Ribes amb què s’han realitzat molts i variats projectes de tota mena.

La representació del Carnaval dels Animals de Camille Saint-Saëns (1835-1921), les Quatre Estacions completes d’Antonio Vivaldi (1678-1741) i múltiples concerts amb solistes o cantants són alguns exemples dels treballs realitzats.

L’any 2019 l’orquestra va participar al IV Certamen Bankia d’Orquestres a la categoria “Salvador Giner”. Posteriorment va realitzar una representació de “La serva padrona” de Pergolesi.

A principis de setembre d’aquest mateix any s’ha fet càrrec de l’orquestra el director i compositor Teo Aparicio-Barberán amb qui ja es va interpretar l’obra de Louis Aguirre Iyalodde.

TRANSLATE