Neopercusión

El grup NEOPERCUSIÓN va ser creat el 1994 i la seva formació abasta tots els àmbits: clàssic, ètnic i contemporani. L’activitat que desenvolupa és molt àmplia i va des de la interpretació a la pedagogia, a més de la investigació i divulgació de tot allò referent als instruments de percussió.

Les propostes de NEOPERCUSIÓN, sempre atractives i adaptades al plantejament de cada escenari, han estat presentades a tot tipus d’esdeveniments, des de festivals de música clàssica com el Festival de Santander, Festival de Granada, Festival Tardor Musical Soriano, Festival de Galícia, Setmana Internacional de Música de Segòvia a jornades de música contemporània com el Festival d’Alacant, Cdmc, Musiques d’Aujour d’hui a Perpinyà (França), Quinzena Musical Donostiarra, Fundació Juan March, Ensems, Fest. BBK, Fest. Bernaola, així com en manifestacions de diferents arts escèniques com Madrid a Dansa–Espais Insòlits, Caixa Forum(Madrid-Barcelona) Aula de Noves Músiques(València), Festival Ritme Vital, Artium, Atapercu i Museu Reina Sofía, sempre amb un èxit i acceptació per part del públic que han convertit NEOPERCUSIÓ en un referent internacional de la percussió actual espanyola.

Neopercusión col·labora amb creadors de diferents arts escèniques, encarregant i estrenant peces musicals de nova creació i conforma programes amb composicions de creadors internacionalment reconeguts com Boulez, Ligeti, Berio, Carter, Cage, Aperghis, Stockhausen, Hosokawa, Xenakis, Manoury, Taira, Crumb , Denisov, Reich, Vivier, Ishii, Klatzow, Limberg, Huber, Spahlinger, Sciarrino, Ablinger, Donatoni, Takemitsu, Norgard, Tan Dun, Miyoshi, Macmillan, etc…amb obres d’espanyols de diferents estils i tendències com Torres, López López , Verdú, Sotelo, Urrutia, Humet, Bernal, Muñoz, Fernandez Vidal, Perez de Arevalo, Minguez, Minguillon, Navarro, Bisquert i amb peces de noves compositors de diferents nacionalitats com Wenjing, Aguirre, Housein, Filidei, Sturiale, Herman, Qin Wen. Noack.

Així mateix col·laboren amb Neopercusion interprets de diferents especialitats com el trompetista Markus Stockhausen, el quartet Arditti, la flautista Juana Guillem, els violinistes Sergei Teslia i Ara Malikian, la cantant Celia Alcedo, el Trio Arbos, Sigma Project, Ensemble Sincro, el bandone Carbone, Speculum i Ernesto Schmith, Amores grup de percussió, Tambuco Ensemble de percussions, la ballarina Michele Man, el performer Jaume del Val, entre d’altres.

Neopercusión, juntament amb el Trio Arbós va fundar el 2005 l’Ensemble Residencias assumint durant 5 anys la direcció artística del cicle Residències organitzat pel Centre de la Difusió per a la Música Contemporània al Centre d’Art Reina Sofia de Madrid i amb el que han actuat a nombroses sales de concerts.

Des del 2008 és Grup Resident del Districte de Chamberí-Ajuntament de Madrid actuant al Teatre Galileu i Teatres del Canal i organitzant els seus propis festivals: Ritmo Vital i KoNeKT@rte Sonoro.

Ha editat amb el seu segell Kusion Records 6 Cd’s: Totes les cares de la percussió (1997), Música hispanoamericana per a percussió (1998), URBETHNIC by Neopercusión (1998), Credo in Cage(2003), Juanjo Guillem-I tot això m’ha ocorregut per culpa de la música (2007), Juanjo Guillem-Deus ex maquina (2007) i acaba de publicar amb el segell LIM el seu darrer Cd PERCUSSIÓ PLUS amb música de Jesús Villa Rojo.

Neopercusión toca exclusivament amb instruments i accessoris Malletech, Zildjian, Nova Pecusió, Promusin i JEFF Mallets

Neopercusión està conformat per:

Juanjo Guillem, Rafa Gálvez, Nerea Vera i Guillermo Calvillo.

TRANSLATE