Llorenç Barber

 (València, Espanya).

Proposar intervencions sonores i composicions espacio-temporals de gran magnitud el porten a crear el concepte de Plurifocalitat, a entrar als intersticis de les comunitats culturals i de l’Art sonor en espais públics, concebent així “La ciutat com a orquestra”.

Llorenç Barber és músic, compositor, escriptor, investigador, perfomer i pioner a la concepció de l’Art sonor a Europa. Estudia composició a Siena amb Franco Donatoni; a Darmstadt amb Stockhausen, Ligeti i Kagel; a Bayreuth amb Boulez i a Londres amb Christian Wolff.

Després d’aprendre la tècnica vocal de cant difònic “Khoomi”, amb Trân Quang Hai, Kosugi i Charlie Morrow, crea el campanar portatiu, un instrument únic amb què desenvoluparà una tècnica vocal i instrumental de factura pròpia.

Els seus concerts de ciutat amb campanes han estat realitzats a més de 150 ciutats del món, servint com a marc sonor de clausura per a tres capitals culturals (Lisboa, Copenhaguen, Estocolm), Biennals d’Art (Japó, França, Tailàndia, Brasil) com a inauguració a Cimeres Internacionals de caps d’Estat i de Govern (Salamanca, Roma) i la resta de commemoracions civils. El seu treball ha merescut reflexions, filmografies, llibres i tesis doctorals.

El 2017 rep juntament amb Carles Santos, el primer Premi Bankia al Talent Musical de la Comunitat Valenciana. Aquell mateix any, la seva obra “SOUND RITES, An utopian ‘City Concert’ of Rotherham as Example for the humanity” per a campanes, tubular bells, cor processional de nens, i cinc Muazzin Nasheed, va rebre el Premi Guiness per la seva “excepcionalitat i bellesa”. El 2018 la seva obra “Som cos, som foc, som” novament rep el Premi Guiness al major assemblatge de percussió corporal (20,000 músics de Banda). El 2018 se li atorga el títol de Doctor per la Liberis Artium Universitas amb un excel·lent Cum Laudem. Des del 2005 és Acadèmic Corresponent de la catalana Acadèmia de S. Jordi i des del 2011 és professor convidat del Màster Art Sonor de la Universitat de Barcelona.

TRANSLATE