Josep Furió Tendero

Josep Furió Tendero va iniciar els seus estudis a la Societat Musical d’Alzira amb José Morató i al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Completa els seus estudis de percussió a l’Acadèmia “Neopercussió” a Madrid amb J. Guillem, J. Rubio, R. Mas, E. Llopis, F. Díaz, J. Prentice i P. Spiecer.

Va ser membre de l’EUYO (European Union Youth Orchestra) amb què va realitzar diverses gires europees amb el director Vladimir Ashkenazy.

Durant les temporades 2003 a 2005 va ser membre de la O. S. de Galícia.

Ha col·laborat amb orquestres com: O. de R.T.V.E, O. N. d’Espanya, O. N. del Port Casa da Musica, O. S. de Tenerife, O. S. de Madrid, O. S. de Bilbao, O. Ciutat de Granada, O. de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts … i grups de Cambra com: Sax-Ensemble, Neopercussió, Cambra XXI, TAIMA-Granada, Grup Instrumental de València.

Des del 2006 és Professor de l’Orquestra de València i del 2014 al 2021 professor a València Percussion Academy. Des del 2021 és professor de repertori orquestral a Musikex, Escola Superior de Música d’Extremadura.

És membre de SóXXI, grup resident del Festival Internacional SóXXI per a la difusió de la cultura i les Arts Contemporànies.

Ha realitzat classes magistrals a diferents Conservatoris de música d’Espanya i Portugal com al Conservatori Superior de Música de València, Conservatori Superior de Música de Canàries, Conservatori de Música de Múrcia o Escola da Musica Castelo de Paiva (Portugal).

TRANSLATE