José Javier Peña Aguayo

Acadèmic i gestor cultural (Sant Joan de Puerto Rico, 1973) està format en composició musical The Peabody Institute (BM, 1996) i la Juilliard School (MM, 1998), i està doctorat a la Universitat de València.

Les seves obres musicals han estat estrenades i interpretades per orquestres, grups de cambra i solistes en cicles de concerts i festivals a Amèrica i Europa, amb encàrrecs de festivals, institucions culturals i entitats artístiques per a diversos formats acústics, electroacústics i interdisciplinaris. 

Ha estat premiat al premis d’ASCAP i BMI, així com en nombrosos concursos com el “Virginia Carty de Lillo” (EUA), “Gofreddo Petrassi” (Itàlia) i “Edigio Carella” (Itàlia). Els seus textos acadèmics són publicats per la Societat Llatina de Comunicació Social i Editorial Acadèmica Espanyola, i les seves obres musicals per Bèrben i Periferia. 

Ha treballat com a docent al Conservatori Superior de Música d’Alacant i a l’Escola TAI i al Conservatori Professional de Sagunt. Actualment és professor al Conservatori Superior de Música de Castelló.

TRANSLATE