Jorge Sastre

Jorge Sastre 

És compositor, enginyer i matemàtic, Premi Bankia al Talent Musical amb un Premi Nacional d’Enginyeria et Telecomunicació. És catedràtic de la Universitat Politècnica de València (Espanya), on dirigeix el Grup d’Arts Performatives i Tecnologia (PerformingARTech). També és director del projecte Soundcool.org, un sistema de creació col·laborativa amb mòbils, tauletes, Realitat Augmentada i ordinadors.

Sastre va ser professor convidat en Carnegie Mellon University, on va estudiar composició i Computer Music amb els professors Leonardo Balada i Roger Dannenberg, respectivament, i va impartir classes en la titulació Integrative Design, Arts, and Technology (IDeATe). Ha sigut convidat com a professor visitant en l’Institut Tecnològic d’Estudis Superiors de Monterrey en 2017, 2018 i 2019, i a la New York University en 2020. Sastre ha dirigit 17 projectes d’investigació i publicat més de 80 articles en revistes i congressos.

Ha compost obres per a orquestra, banda simfònica, ensemble, electrònica, solistes dansa, etc. estrenades en sales com l’el Palau de les Arts Reina Sofia de València, Carnegie Music Hall de Pittsburgh (EUA), Centre Nacional de les Arts (Mèxic), Teatre Principal de València, etc. Entre ells, ha compost l’òpera La Mare dels Peixos amb la col·laboració de Roger Dannenberg. Aquesta òpera s’ha representat a Espanya, Mèxic (https://bit.ly/335nc2w), Romania i els Estats Units (https://bit.ly/32v0rti) i en ella el disseny de so ha sigut realitzat i interpretat amb Soundcool per estudiants de totes les edats dels països on s’ha realitzat. https://www.linkedin.com/in/jorgesastre/

TRANSLATE