JM Santandreu

Es forma als Conservatoris de València (ES) i Viena (AU), a més de rebre consells i classes de professors/solistes com Karl Leister, Reinhard Wieser, Wenzel Fuchs, Miquel Àngel

Tamarit, entre d’altres. A més, està en possessió de Màster de Interpretació i Investigació Musical impartit per VIU (València International University) i cursa els estudis de doctorat a la Universitat Jaume I (Castelló de la Plana-ES). Com a docent, desenvolupa la seva activitat com a professor de clarinet i Música de Cambra a diferents conservatoris professionals i superior, i ofereix diversos cursos de perfeccionament, com a Canàries, Granada, Tarragona, Alacant, Castelló i València. A més, ha publicat el seu primer mètode per a clarinet “18 Estudios Breves”.

Els seus treballs discogràfics com a solista, “Clarinet for you” (2.011), “Sounds of the clarinet” (2.014) i “Colours for you” (2.016) han estat presentats en diferents mitjans de comunicació, com TVE, RNE, Levante TV, Ràdio 4G, Ràdio 9, À Punt, etc… Ha estat portada de la revista Ritmo i han rebut diversos premis internacionals a Global Music Awards i Akademia Music Awards (Califòrnia-USA) i V Manhattan International Competition (NY-USA).

Ha actuat com a solista en grups de cambra i orquestres com Orquestra de Cambra de València, Ensemble d’Arts, The dK projection, Orquestra Filharmonia, Orquestra Simfònica de Vila-real, Orquestra Regne d’Aragó i Universal Symphony Orchestra, en gires, concerts i enregistraments, a diversos auditoris com el WiZink Center, ADDA, Teatre Principal d’Alacant, Palau de la Música de València, TAMA, Tarragona, Roquetes de Mar, Granada, Alcalà de Guadaíra, Saragossa, etc… Cal destacar la seva actuació juntament amb Wenzel Fuchs , solista de l’Orquestra Filharmònica de Berlín (AL), interpretant el Concert per a dos clarinets i orquestra op. 35 de F. Krommer, i les actuacions com a concertista només a la Fundació de Música Contemporània (Barcelona), Festival ElectroRafel (València), Festival Punt de Trobada d’AMEE (València), Festival Peñafiel Milenio (Peñafiel), Fundació BBVA (Madrid) , COMA 2018 (Madrid) IA Espai Art Contemporani (Castelló de la Plana).

Actualment està acabant l’enregistrament del seu quart CD “Clarinet-Concepto” amb obres compostes per a aquest projecte discogràfic i és clarinet solista de la Universal Symphony Orquestra. A més, desenvolupa una sèrie d’actuacions a festivals i cicles de Música de Cambra (Pego, La Vall de Gallinera, Ondara, Calp, València, ….) presentant el CD “Colours for clarinet”, i amb l’Ensemble KlarHarp, interpretant LA PROVA DE REPERTORI per a arpa, clarinet i actor.

TRANSLATE