Javier Berbís

És titulat superior en flauta travessera l’any 2011 al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló on va estudiar amb flautistes de la talla de Juan Serrano, Fina Martínez, Rafael Casasempere, Emili Galante, Julien Beaudiment, Salvador Martínez i Magdalena Martínez, entre altres, continuant la seva formació amb participacions en diversos cursos dirigits al perfeccionament en la interpretació musical amb flautistes com a Sophie Cherrier i Sharon Bezaly. És màster en música per la Universitat Politècnica de València l’any 2017

Destaca a la seva trajectòria musical la pràctica en la música de cambra i el seu compromís amb la creació contemporània i la música d’avantguarda que l’han portat a estrenar des del 2008 una gran quantitat d’obres dirigides a la flauta travessera de compositors de diferents nacionalitats. Ha col·laborat en grups i ensembles de música contemporània com Art’s XXI o Nomos Grup al Palau de la Música de València, i també a aules i masterclass de composició contemporània i electroacústica. Ha participat en diverses edicions de VIPA’s Festival a l’estrena d’obres de cambra i solista. Ha interpretat concerts per a flauta de repertori clàssic i barroc amb l’orquestra Joves Virtuosos de Moscou com Stamitz, Vivaldi i Mozart. Ha estat professor de música de cambra per a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana des del 2016 i professor de flauta travessera al Conservatori Superior de Música Manuel Massotti Littel de Múrcia el 2018-2019.

És autor d’articles i comunicacions al voltant de l’acústica de la flauta i la investigació des de les arts, com per exemple al 49è Congrés Espanyol d’Acústica. Ha estat convidat a la 5a Convenció de l’Associació de Flautistes d’Espanya per a la divulgació de resultats i taller experimental.

Actualment és professor de música de cambra del Conservatori Superior de Música “Salvador Segui” de Castelló. Compagina l?activitat docent amb la pràctica investigadora. És també flauta solista d’Ensemble d’Arts des de la seva creació el 2012, dedicant-se a l’estrena d’obres emmarcades en un llenguatge d’actualitat, així com amb la fusió de diferents disciplines artístiques i tecnologies per a les arts.

TRANSLATE