Projecte SOXXI 2022

GRUP RESIDENT

PROJECTE SOXXI

Està format per destacats professionals del panorama artístic espanyol del camp de l’educació i diferents orquestres nacionals, units pel seu interès per la creació, la interpretació i la difusió de la música contemporània per a la percussió.

Amb una trajectòria d’11 anys i sent el grup resident del Festival Internacional SoXXI, ha participat a diversos festivals i projectes amb una activitat artística variada que abasta diferents àmbits de la música per a percussió. 

Ha realitzat monogràfics dedicats a Steve Reich, Jesús Torres, Iannis Xenakis, Josep Manuel López, Maki Ishii, Louis Aguirre, Gerard Grisey i ha dut a terme estrenes absolutes de compositors com Sergio Blardony, Llorenç Barber-Montserrat Palacios, Javier Martínez, Jorge Sastre, Louis Aguirre, Stefano Scarani i Esther Pérez.

Els diferents projectes compromesos amb l’art actual i la necessitat de la fusió de les arts han portat a la formació a treballar i col·laborar amb solistes internacionals com Jean Geoffroy, Cristian Dierstein, Philippe Spiesser, Pedro Carneiro, Juanjo Guillém, Nuno Aroso o Miquel Bernat, entre d’altres.

A més, Projecte SoXXI ha col·laborat amb formacions diverses com les companyies de dansa Dansa Dum, l’Aula de Dansa Contemporània del CSMV, el Grup Vocal Musicant, el Cor Ciutat de Xàtiva, JONDE, Neopercusión, o SAFA Ensamble de Percussions de Mèxic.

D’altra banda, realitza una tasca pedagògica important de divulgació i difusió de la música i les arts actuals a través del disseny i presentació de diferents projectes col·laboratius interdisciplinaris, intercentres, intereetapes i inclusius juntament amb el projecte Enclau d’Art.

Projecte SoXXI ha participat en diferents festivals com el Festival Internacional SoXXI, Festival Konect@rte de Madrid, Festival d’Estiu de Montesa, Setmana Internacional de Música de Cambra Montserrat, Festival Assonancies d’Alacant, Concerts a Mitja Nit de Xàtiva, Festival Internacional “Àgora Actual Percussió” de Xàbia, Festival Jove de Badajoz, estrena a Madrid de la Inuik Suite de JL Adams, al costat de la JONDE i Neopercusión al Centre d’art Reina Sofia, Marató Cage12 del Centre Galileu de Madrid, Dia de la Música de l’Auditori Nacional de Música, Cicle de Música Actual del Museu Vostell-Malpartida dins del CNDM, Festival d’Estiu de Plasència, Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, Cicle de Música de Cambra de l’OEX i Festival After cage de Pamplona entre d’altres.

Actualment, Projecte SoXXI prepara el que serà el seu primer treball discogràfic amb l’enregistrament de diferents peces per a percussió del compossitor cubà, resident a Dinamarca, Louis Aguirre. Un doble CD conformat per música de nova creació destinades i dedicades a Projecte SoXXI, amb diverses agrupacions instrumentals de cambra de percussió i juntament amb altres instruments, com el saxofó o la flauta.

MEMBRES

Borja Donet, Andreu Queralt,

Miguel Angel Real, Sergi Dauder,

Josep Furió, Victor Segura i Joan Soriano. 

TRANSLATE