Projecte SOXXI

GRUP RESIDENT

Projecte SoXXI està format per destacats professionals del panorama artístic espanyol del camp de l’educació i diferents orquestres nacionals, units pel seu interès per la creació, interpretació i la difusió de la música contemporània per a percussió.

Des de 2011 és el grup resident del Festival SoXXI.

Ha participant en diversos festivals i projectes amb una activitat artística variada que abasta diferents àmbits de la música per a percussió.

Ha realitzat monogràfics dedicats a Steve Reich, Jesús Torres, Iannis Xenakis, José Manuel López, Maki Ishii, Louis Aguirre, Gerard Grisey i ha dut a terme estrenes absolutes de compositors com Sergio Blardony, Llorenç Barber, Javier Martínez, Jorge Sastre, Louis Aguirre , Stefano Scarani i Esther Pérez.

Els diferents projectes compromesos amb l’art actual i la necessitat de la fusió de les arts, han portat a la formació a treballar i col·laborar amb solistes internacionals com Jean Geoffroy, Cristian Dierstein, Philippe Spiesser, Pedro Carneiro, Juanjo Guillem, Nuno Aroso o Miquel Bernat, entre d’altres.

A més, Projecte SOXXI ha col·laborat amb formacions diverses com les companyies de dansa «Dansa Dum», l’Aula de Dansa Contemporània de l’CSMV, el Grup Vocal Musicant, el Cor Ciutat de Xàtiva, JONDE, Neopercusión, Projecte Soundcool de la UPV o SAFA Ensamble de Percussions de Mèxic.

D’altra banda realitza una important tasca pedagògica de divulgació i difusió de la música i les arts actuals a través del disseny i presentació de diferents projectes col·laboratius interdisciplinaris, intercentres, intereetapes i inclusius amb el projecte Enclau d’Art.

Projecte SoXXI, ha participat en diferents festivals com el Festival Internacional SoXXI, Festival Konect@art de Madrid, Festival d’Estiu de Montesa, Setmana Internacional de Música de Cambra Monserrat, Festival Assonàncias d’Alacant, Concerts a Mitja Nit de Xàtiva, Festival Internacional «Àgora Actual Percussió» de Xàbia, Festival Jove de Badajoz, estrena a Madrid de la Inuksuit de J.L.

Adams, al costat de la JONDE i Neopercusión al Centre d’Art Reina Sofia, Marató Cage12 al Centre Galileo de Madrid, Dia de la Música de l’Auditori Nacional de Música, Cicle de Música Actual del Museu Vostell-Malpartida de l’CNDM, Festival d’Estiu de Plasencia, Festival Internacional de Teatre de Merida i Cicle de Música de Cambra de la O.E.X. entre d’altres.

Actualment projecte SoXXI prepara el que serà el seu primer treball discogràfic amb l’enregistrament de diferents peces per a percussió del compossitor cubà resident a Dinamarca Louis Aguirre. Un doble CD conformar  per música de nova creació destinades i dedicades a Projecte SoXXI. Diverses agrupacions instrumentals cambrístiques de percussió i amb altres instruments com ara el saxofó o la flauta.

Projecte SoXXI està conformat per:

Sergi Dauder, Sergi Borja Donet, Josep Furió, Oscar Martí, Andreu Queralt, Miguel Angel Real, Victor Segura i Joan Soriano.