Esther Pérez Soriano

Neix a Iecla (Múrcia) on inicia els seus estudis musicals. A Alacant i València continua els estudis superiors amb professors com Voro García i Zulema de la Cruz.

Ha obtingut premis i reconeixements en alguns concursos nacionals i internacionals com ara el Concurs Joves compositors de Guadalajara, Música Jove de València, Fundació Música Creativa de Madrid o, en dues ocasions, StringQuartet Smackdown d’Austin (Texas).

Ha assistit a masterclasses amb compositors internacionals com Pierluigi Billone, Clemens Gadenstätter o Liza Lim.

El 2020 acaba els seus estudis de Màster en Composició amb Noves Tecnologies a UNIR, rebent un encàrrec per al concert d’alumnes llorejats del mateix màster.

A la Universitat Politècnica de València continua els estudis de Doctorat dins el programa de Doctorat en Indústria de la Comunicació i Audiovisual, en l’àmbit d’Art. La seva investigació, amb un marcat caràcter performatiu, pretén acostar la música de nova creació a entorns semiprofessionals o no professionals a través de l’experimentació sonora, la creativitat i la creació col·laborativa, fent servir eines tecnològiques com Soundcool, desenvolupada pel Grup PerformingARTech , liderat per enginyer i compositor Jorge Sastre.

Ha estrenat obres recentment dins del cicle Música en construcció del Centre Cultural La Beneficiència de València, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló dins del Festival Ensems a càrrec del Grup Illana, a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Ferran de Madrid a càrrec del grup instrumental de la Fundació Sax Ensemble o l’auditori del Conservatori Superior de Música de València seleccionada per l’Ensemble Mosaik (Berlín) i la compositora Liza Lim dins dels Tallers de Creació Sonora del Festival Ensems.

Ha participat en projectes pedagògics dins del Festival SoXXI amb l?obra ?DistantS a càrrec del Projecte SOXXI juntament amb alumnes dels col·legis Calixte III i Vicente Rius de Canals, coordinats per Alicia Arnau.

Ha col·laborat al taller de cooperació internacional orientat a la formació de l’alumnat del CPM Almussafes en música contemporània, ideat per Raquel Paños i Félix Bacik (Conservatoire National Supérior de Musique et Danse de París), amb la creació de l’obra welcome to the feast i diverses trobades amb els alumnes.

Dins del Festival Ensems també ha participat en diversos projectes de caràcter pedagògic com Pleasure Island, el disseny i direcció artística dels quals corria a càrrec de Cristina Cubells. A partir del treball dut a terme amb un ensemble d’alumnes del Conservatori Professional de La vall d’Uixó es va crear una proposta sonora i escènica que es va poder veure a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló ia les Arts de València.

Entre altres projectes pedagògics destaquen Sonuari, amb alumnes de percussió de grau professional, o el projecte Sonu-lab (que es troba en fase de desenvolupament juntament amb els seus companys Llum Martín i Bernat Cucarella i Neus Fontestad), amb la intenció de treballar amb alumnes de grau professional i noves tecnologies.

TRANSLATE