Carmen Giménez Morte

Catedràtica d’Anàlisi i pràctica de repertori de dansa contemporània al Conservatori Superior de Dansa de València Nacho Duato, departament de Coreografia i Interpretació. (IP) del grup de recerca CRearedEscena de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV). Doctora en Filosofia (Estètica) per la UV. Llicenciada en Història de l´Art (UV) i equivalència a Pedagogia de la Dansa (MEC). Titulada en Dansa Contemporània per l’ESAD i en Dansa Clàssica i contemporània pel CSMYD. Professora del Màster de Música de la UPV del 2009 al 2018.

Premi a Docent destacada (2017) ia investigadora destacada (2019) atorgat per l’APDCV. Rep el Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2022 per la Conselleria d’Educació, Ciència i Esport de la Comunitat Valenciana.

Des de 1986 ha impartit docència en dansa a diferents escoles. Del 2000 al 2005 va ser coordinadora artística del Títol Superior de Dansa de la Facultat de Belles Arts d’Altea (Alacant). De 1999 a 2003 va presidir la Federació Espanyola d’Associacions Professionals de Dansa. Presidenta de l’Associació Espanyola Dansa més Investigació des del 2008. Membre de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya des del 2016, i des del 2021 Vicepresidenta de Règim Intern.

Autora d’articles i llibres sobre teoria, anàlisi de repertori, pedagogia i història de dansa. Organitza des de l’any 2000 congressos de recerca en dansa, jornades, trobades a tot el territori nacional. Editora i cofundadora d’Ediciones Mahali, des del 2008.

TRANSLATE