Bembé

Bembé

Projecte SoXXI. Música de Xenakis i Aguirre.

Concert de Cloenda XII edició Festival Internacional SoXXI.

27 de Novembre de 2022

Centre Cultural Canals.

18h Col·loqui amb els artistes i el compositor Louis Franz Aguirre.

18’30h Concert

Entrada Lliure fins completar aforament

La paraula bembé en la cultura afrocubana es refereix al ritual religiós festiu amb una gran presencia de percussions i tambors. Un gran festa bulliciosa practicada pels seguidors de la santería amb música i dansa hereua de les ancestrals religions africanes.

El programa de concert Bembé està conformat per música de Iannis Xenakis en el seu 100 aniversari i Louis Franz Aguirre, amb qui Projecte SoXXI ha desenvolupat els últims anys una estreta col·laboració que cristal·litzarà en 2023 en un treball discogràfic amb els sextets de percussió del seu catàleg i de nova creació fruit d’aquest treball.

Iannis Xenakis i Louis F. Aguirre es mostren com dos dels compositors de referència al llarg de les diferents edicions del Festival SoXXI.

Dos creadors que comparteixen una mateixa mescla de energia implacable, un discurs rítmic i tímbric de gran riquesa que ens evoquen cultures ancestrals. Hibridació de raò i primitivisme que fascina a tota mena d’audiències.

PROGRAMA

Louis Franz Aguirre (1968) Bembé (2008. Rev.2022)

Iannis Xenakis (1922-2001) Idmen B (1985) 

Louis Franz Aguirre (1968) Oriki y bembé a Eshu. Kyrie eleison. (2022) (*)

(*). Estrena absoluta. Encàrrec del Festival SoXXI finançat per la Danish Statens Kunstfond. 

Projecte SoXXI:

Sergi Dauder, Borja Donet, Josep Furió, 

Miguel Angel Real, Andreu Queralt i Joan Soriano

Amb la col·laboració del Projecte En Clau d’Art coordinat per Alicia Arnau-Aparicio i l’alumnat d’infantil i primaria del CEIP Vicente Rius de Canals.

TRANSLATE