Amanda Cole

Amanda Cole és una compositora de música nova instrumental i electrònica. Les seves composicions presenten estructures microtonals, ritmes d’interferència i fusions de timbres electrònics i acústics. Les composicions de Cole inclouen trios de percussió per a una harmònica de vidre microtonal construïda específicament, peces instrumentals amb acompanyaments de to sinusoïdal i obres corals amb afinació d’entonació només.

Les composicions d’Amanda han estat interpretades per Synergy Percussion, Ensemble Offspring, The Tasmanian

Cor de l’Orquestra Simfònica, The Noise String Quartet i Kroumata (Suècia). La seva música s’ha interpretat al

Sydney Opera House, Art Gallery of NSW, Museum of Contemporary Art, Casula Powerhouse, Bundanon, Salamanca Arts Center i el Palau de la Generalitat de Barcelona.

El 2016, Cole va col·laborar amb l’artista visual Micheala Gleave i el programador Warren Armstrong per crear A Galaxy of Suns, que és una aplicació per a telèfons intel·ligents i una actuació coral associada que «interpreta» les estrelles a mesura que s’aixequen i es posen a 360 ̊ de l’horitzó, per a qualsevol ubicació a la Terra. La versió coral d’aquesta peça s’ha interpretat a Dark Mofo (2016), Bristol Biennial (2016), Melbourne Festival (2017) i Horizon Festival (2019).

El 2013, Cole va rebre una beca d’arts creatives del Consell d’Austràlia. L’any 2019 va ser guardonada amb el Premi APRA Amcos Professional Development Award en la categoria Art Music. Cole va ser finalista de l’APRA Amcos Australian Art Music de 2020 a la categoria d’Art electroacústic/sound. L’any 2021 va ser finalista de l’APRA Amcos Australian Art Music a les dues categories d’Art electroacústic/sound i de música coral. Amanda Cole té una llicenciatura en música (Hons.1) i un doctorat en composició pel Conservatori de Música de Sydney.

www.amandacolemusic.com

TRANSLATE