S.J DUO

S.J. DUO

Duet de saxofó i percussió

Javier Juanals – Saxofó

«Un gran músic amb el seu propi camí, saxofonista excepcional amb una suau tècnica, so personal i summament expressiu.» (Marcus Weiss).

Dedicat a la música actual aposta pel desenvolupament de repertori de nova creació, recolzant l’ús dels nous estils compositius, faceta que desenvolupa especialment amb Klexos, ensemble de què és membre fundador. Estrena obres de compositors reconeguts nacional i internacionalment com Jorge Sánchez-Chiong, Marko Ciciliani, Andreas-Eduardo Frank, Gonzalo Navarro, David Moliner, Keith Moore, Pedro González, Tobias Krebs, Juan Pablo Orrego, Ángela Gómez o Matías Fernández.

Imparteix classes i participa en reconeguts festivals nacionals i internacionals de Suïssa, Estònia, Espanya, Mèxic, Xile, França, Alemanya, Itàlia o el Perú. Participant, a més, com a solista en diferents ocasions entre les que destaquen la seva actuació amb l’orquestra de directors de CSKG, Morii ensemble, banda de Conservatori Superior de Música «Bonifacio Gil», banda de la Diputació de Càceres, banda de música «Ciutat de Plasencia «o la Banda Federal d’Extremadura (BAFEX).

Ha estat finalista tant en concursos nacionals com internacionals, resultant, guanyador de l’1er premi en el «V Concurs Nacional de Joves Intèrprets de la Pobla d’Almoradiel», finalista al «XII Certamen Nacional d’Interpretació Intercentres Melòman» i el «2nd Internacional Saxophone competition Exigentia «(Itàlia). Així mateix, és becat en diverses ocasions per la Universitat de Basilea (Suïssa), «LYRA Stiftung» i «Haiku Stiftung».

Realitza els seus estudis superiors de saxòfon al Conservatori Superior de Música «Bonifacio Gil», sota la tutela de Vicente Contador, finalitzant dit grau amb la qualificació de «Matrícula d’Honor» i «Premi Extraordinari Fi de Carrera». Posteriorment, és seleccionat per realitzar el «Master of arts in musical performance» a Basilea (Suïssa) amb el prestigiós professor Marcus Weiss.

Actualment amplia la seua formació musical en direcció orquestral amb el mestre Borja Cinquenes en el Centre Superior Katarina Gurska de Madrid. És director artístic i musical de la Banda de Música «Ciutat de Plasencia», Morii ensemble i professor de saxofó i estudis orquestrals a l’Escola Superior de Música d’Extremadura «Musikex».

Víctor Segura Raga – Percussió

Actualment és Timbal solista de l’Orquestra d’Extremadura, cap de departament de percussió de Musikex (Escola Superior de Música d’Extremadura), professor de València Percussion Academy, i membre de l’ensemble de percussió Projecte SOXXI.

Ha estat membre de la JONDE i des de primerenca edat col·labora amb orquestres com ORTVE, ONE, OSPA, ORCAM, OSN … entre d’altres. Com timbaler ha estat convidat en reiterades ocasions per la BOS, OSCYL, OBC i l’Òpera de Munic, actuant amb directors com Kirill Petrenko, Vasili Petrenko, FRÜBECK de Burgos, Juanjo Mena o Lutz Khöler.

Amb la Oex ha tocat el concert per a percussió i orquestra «Veni, veni Emmanuel …» de J. Macmillan; el concert Per a dos percussionistes i dos pianos de B. Bartok; ‘Va estrenar a Espanya junt amb la mateixa formació, Spices, perfums, Toxins !!!, concert per a dos percussionistes i orquestra d’A Dorman, i va realitzar l’estrena absoluta de «Four Forces» de Slavador Vermell per a percussió i orquestra de cambra.

Com a solista ha guanyat el concurs «Joves Intèrprets» de l’entitat financera Ibercaja. Ha tocat a Alzira, Saragossa, Palau de la música de València, Bunyol, Madrid, Montserrat (València), Festival SoXXI (Canals), Festival Jove de Badajoz, concerts de cambra de la Oex, VI Cicle de Música actual de Badajoz. … i ha estrenat obres de J.I. De la Peña, M.J. Fontán, S. Roig, J.M. Camps, F. Lara.

Compromès amb la música contemporània ha estrenat nombroses obres en diferents formacions com Taima Granada, Add Libitum (Madrid), Cambra XXI (Madrid), o Grup ENIGMA (Saragossa). Ha estat membre de Neopercusión, membre fundador de Spanish Percussion Group, Ensemble i So Extrem. Grups amb els quals ha actuat en els festivals més importants de l’panorama clàssic-contemporani espanyol.

Ha impartit cursos i classes per tota la geografia espanyola, i va ser convidat per Peter Sadlo a impartir una classe magistral a la Hochschule für Theater und Musik München.

Realitza els seus estudis oficials a Saragossa, Madrid i Barcelona amb els professors J. Belinchón, P. Soler, J. Guillem, F. Ruiz i M. Bernat, obtenint les més altes qualificacions i el Premi d’Honor de fi de carrera. En Neopercusión amb J. Guillém, J. Ros, F. Díaz i R. Més, i assisteix a nombrosos cursos amb percussionistes i timbalers com R. Seegers, L.H. Stevens, I. Sejourné, Sr. Searcey o K. Abe.

Victor Segura col·labora amb Insound Mallets i Morgan Mallets.

TRANSLATE