Julia Chiner

Julia Chiner  

Doctora en Música per la Universitat Politècnica de València i professora titular de Conservatori per l’especialitat de violoncel i música de cambra.

Multinstrumentista, desplega la seva activitat professional en marcs musicals molt diferents que inclouen des de la música antiga medieval fins a la composició per a instal·lacions multimèdia.

Com violoncel·lista ha col·laborat amb artistes i agrupacions en produccions de diferent format, entre els quals figuren la seva col·laboració amb Peter Greenaway, Robert Wilson, Nigel Kennedy, Studio Azzurro, o orquestres clàssiques com l’Orquestra Simfònica de València i l’Orquestra Nacional d’Espanya entre d’altres .

Amplia el seu exercici professional en el marc de la música antiga com a intèrpret de viola de gamba i violes d’arc medievals amb diverses agrupacions i festivals, com Capella de Ministrers, A el Cor Gentil, Festival de Música Antiga de Granada, Festival Renaiximent de València, entre altres.

La seva activitat professional en l’àmbit de la música contemporània és molt plural, alternant la composició amb mitjans electroacústics, audiovisuals i d’art multimèdia. Les seves creacions han estat representades en nombrosos festivals i esdeveniments internacionals, com Ars Electrònica / Radiotopia (Àustria), Optica Festival (Argentina, França, Espanya), InVideo (Itàlia), Digifestival (Itàlia), Eimas (Brazil), Festival Klem (Espanya ), Elektramusic (França), Prix de la vídeo europeenne (França), Festival Sinkro (Espanya), entre d’altres.

TRANSLATE