JA sSay

José Antonio Antón Suay – Saxofons

La seua passió pels nous corrents artístics i els moviments culturals alternatius, li porta a involucrar-se en diferents projectes per a mostrar a la societat la realitat artística del moment.

Va estudiar en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplà” d’Alacant de la mà d’Israel Mira, finalitzant aquesta etapa amb el Premi Extraordinari Fi de Grau Superior per Unanimitat.

Posteriorment es va traslladar al Conservatoire “Jacques Thibaud” de Bordeus (França), participant tant en la classe de saxòfon com en la de música de cambra contemporània, dirigides per Marie-Bernadette Charrier. Després de dos anys d’intens treball, va finalitzar els seus estudis amb la Medalla d’Honor a la Unanimitat del Jurat.

Bordeaux va ser una època en la qual va descobrir el treball directe amb els compositors i el treball de «laboratori» per a la preparació d’obres noves, la qual cosa li ha permés compartir experiències amb Jesús Torres, José Manuel López-López, Christophe Havel, Alberto Posadas, Héctor Parra, etc. Tota aquesta activitat va despertar en ell la necessitat de la creació actual, realitzant diverses estrenes -tant absolutes com nacionals-, d’obres de Jordán, Far, Parra, Stockhausen, Blardony, Havel o Ibarrondo.
Fundador de grups com a Utopia Ensemble, Grup Instrumental d’Alacant, Ars-On, Ensemble Sons XXI o de l’Ensemble de Saxofons d’Alacant – ENSA.

Amb aquest últim grup, realitza una intensa labor de difusió del repertori per a ensemble de saxòfons i prepara actualment el seu primer treball discogràfic.
Màster en Investigació Musical per la Universitat de Múrcia, va realitzar una investigació sobre la figura de l’artista alacantí Eusebio Sempere. Arran d’aquests estudis realitza diverses publicacions entorn del saxòfon i la música actual.

En l’actualitat compagina la seua labor artística amb la docència al Conservatori «Guitarrista José Tomàs» d’Alacant i al mateix temps que realitza la seua Tesi Doctoral en la Universitat d’Alacant.

TRANSLATE